Väderprognoser för Sverige från yr.se

Yr.se - Sveriges väder.

Väderprognoser från yr.se

Tillbaka

Integritetspolicy

Skyddet för dina personuppgifter är av högsta vikt för oss. I integritetspolicyn kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har beträffande personuppgifter.

Vilka och varifrån samlar vi in personuppgifter?
När du är i kontakt med oss (t.ex. ifyllande av formulär eller besök på webbsidan) samlar vi in personuppgifter om dig. De uppgifter vi samlar in är ev. e-postadress och användningshistorik, samt IP-adress.

Definitioner
Personuppgifter är all information som relaterar till en identifierad eller identifierbar fysisk person. Sådan data kan till exempel vara namn, bild, personnummer, e-postadress och hemadress, IP-adress, information om kompetens, utbildning eller tidigare erfarenhet. Även om en enda uppgift kanske inte räcker för att identifiera dig som individ, kan en uppgift utgöra Personuppgifter om den, i kombination med andra uppgifter kan kopplas till dig. ”Behandling” av Personuppgifter betyder i huvudsak en åtgärd eller kombination av åtgärder beträffande Personuppgifter, såsom insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning eller ändring, framtagning, läsning, användning, utlämning genom överföring, spridning eller tillhandahållande på annat sätt, justering eller sammanförande, begränsning, radering eller förstöring.

Vilka Personuppgifter samlas in och varför?
Vi samlar enbart uppgifter när du kontaktar oss i olika typer av frågor.

Detta inkluderar information som e-postadress, men kan också innehålla annan information, till exempel IP-adress.

Uppgifter som hämtas in automatiskt när du besöker vår webbsida
Vi (och tredje parts tjänsteleverantörer som agerar på våra vägnar) använder cookies och andra verktyg (som webbanalysverktyg och pixeltaggar) för att automatiskt samla in information om dig när du använder vår webbplats, med förbehåll för villkoren i denna Integritetspolicy och tillämpliga lagar och förordningar. De typer av uppgifter som samlas in automatiskt kan innehålla:

  • Information om vilken typ av webbläsare du använder
  • Användarbeteende och interaktionsdata för de webbsidor du har tittat på
  • Din IP-adress
  • Språket i din webbläsare
  • Din geografiska plats (begränsad till stad och land);
  • Din nätoperatör

För vilket syfte Behandlas Personuppgifter?
De Personuppgifter som vi samlar om dig kommer att användas för:

  • Att följa lagliga krav eller lagliga auktoritetsförfrågningar
  • Att förse dig med produkter och tjänster
  • Utveckling av vår verksamhet och våra tjänster
  • Databehandling för reklamändamål
  • Statistik

Behandling av Personuppgifter på grund av rättslig förpliktelse
Behandling av Personuppgifter är också tillåtet om nationell lagstiftning begär, kräver eller tillåter detta. Typen och omfattningen av Behandlingen måste vara nödvändig för den lagligt godkända databehandlingsverksamheten och måste följa gällande lagbestämmelser.

Behandling av Personuppgifter på grund av berättigade intressen
Personuppgifter kan också behandlas om det är nödvändigt för ett berättigat intresse hos oss.

Berättigade intressen är i allmänhet rättsliga (t.ex. insamling av utestående fordringar) eller kommersiell karaktär (t.ex. undvikande av kontraktsbrott). Vi kan till exempel ha ansett att vi har ett berättigat intresse för att kunna uppfylla våra skyldigheter gentemot dig och att administrera ditt kundkonto.

Användardata och internet
Om Personuppgifter samlas in, bearbetas och används på webbplatser eller i appar måste de registrerade informeras om detta i ett integritetsutlåtande och i förekommande fall informeras om cookies. Integritetsutlåtanden och eventuell cookies information måste integreras så att de är lätta att identifiera, direkt tillgängliga och konsekvent tillgängliga för de registrerade. Om användningsprofiler (spårning) skapas för att utvärdera användningen av webbplatser och appar, måste de registrerade alltid informeras i integritetsutlåtandet. Personlig spårning får endast utföras om det är tillåtet enligt nationell lagstiftning eller efter samtycke från den registrerade. Om webbplatser eller appar kan få tillgång till Personuppgifter inom ett område som är begränsat till registrerade användare, måste identifieringen och godkännandet av den registrerade erbjuda tillräckligt skydd vid åtkomst.

Hur länge lagras Personuppgifter?
Den information vi samlar om dig kommer att sparas under vår affärsrelation med kunden. Vi kommer dock att ta bort din personliga information tre (3) år från när affärsrelationen avslutats. Observera att vissa uppgifter måste lagras under en längre tid, även efter att ett affärsförhållande har avslutats, när det krävs enligt nationell lagstiftning. Sådana krav kan exempelvis framgå av skattelagstiftning eller bokföringslagar. Observera också att vissa domännamnregistreringar också kräver att viss data lagras under en längre tid. Ingen information om dig kommer att sparas längre än vad som är nödvändigt eller på ett sätt som strider mot lagen.

Dina rättigheter i enlighet med gällande dataskyddslagar
Du har rätt att, i enlighet med gällande dataskyddslagar, begära tillgång till de Personuppgifter som Behandlas om dig när som helst. Du har också rätt att få felaktiga Personuppgifter om dig korrigerade, begära att vi raderar dina Personuppgifter, begränsa vår Behandling av dina Personuppgifter, utöva din rätt till dataportabilitet och motsätta dig Behandlingen av dina Personuppgifter.

När Behandlingen baseras på samtycke har du rätt att återkalla ditt samtycke till den Behandlingen när som helst. Du har också rätt att när som helst lämna in klagomål hos en tillsynsmyndighet om du tror att dina personuppgifter behandlas i strid med tillämplig lagstiftning om dataskydd.

Cookies

Vi använder cookies på denna webbplats. En cookie är en liten del data som skickas från en webbsida och som lagras i en användares webbläsare, mobiltelefon, surfplatta eller annan enhet medan användaren surfar på webbsidan. En cookie kan hjälpa webbsidans leverantör att känna igen din enhet nästa gång du besöker webbsidan, ge dig tillgång till vissa funktioner på webbsidan och/eller registrera dina surfmönster. Det finns annan teknik som pixel-taggar, webbuggar, webblagring och andra liknande filer och teknologi som kan ha samma funktioner som cookies. Vi använder termen “cookies” för cookies och all sådan liknande teknologi.

Vi använder både “persistent cookies” och “session cookies”. Medan persistent cookies kvarstår på din dator under en längre tid tas session cookies automatiskt bort när webbläsarfönstret är stängt.

Denna webbplats använder cookies. Du godkänner våra cookies vid fortsatt användande av vår webbplats.

Cookies är små textfiler som kan användas av webbplatser för att göra en användares upplevelse mer effektiv.

Lagen säger att vi får lagra cookies på din enhet om de är absolut nödvändiga för att kunna använda den här webbplatsen. För alla andra ändamål krävs ditt medgivande.

Denna webbplats använder olika typer av cookies. Vissa cookies placeras ut av tredjepartstjänster som visas på våra sidor.

Ditt samtycke gäller för följande domäner: yr.se

Svenska temperaturrekord för oktober

Väderstatistik: Uppmätta rekordtemperaturer i Sverige för oktober månad

Vilken tätort har värmerekordet i Götaland med 24,5 grader? Du hittar svaret här.

Temperaturrekord månadsvis:

18 Tips för dig som ska ut och resa

18 viktiga saker du bör ha koll på innan det är dags för avresa

Semesterplaner?
Vi har listat 18 viktiga saker du bör ha koll på innan det är dags för avresa.

Se vädret för de 10 populäraste resmålen för svenskar

  1. Gran Canaria (1)
  2. London (3)
  3. Mallorca (2)
  4. Amsterdam (10)
  5. Bangkok (4)
  6. Paris (ny)
  7. Malaga (6)
  8. Kreta (5)
  9. Prag (ny)
  10. Barcelona (7)

Källa: Avresor gjorda under hela 2017 hos en svensk resebyrå. Siffra inom parentes visar placeringen för föregående år (2016).

Vädret i Sverige

Vädret i världen

×
Hem Om yr.se Frågor & Svar Annonsera Kontakta oss